Gravedona & omgeving

Gravedona, gelegen aan het noordelijke deel van het Comomeer heeft een karakteristiek historisch centrum met smalle steegjes, steile trappen, oude en dicht op elkaar gebouwde huisjes en poorten die nog stammen uit de oudheid.
De gezellige boulevard met leuke terrasjes en winkeltjes is onlangs gerenoveerd.
Aan de oevers van het Comomeer staat het indrukwekkende Palazzo Gallio met zijn vier torens.
Het stadje heeft onder andere nog twee grote supermarkten, een bakker en niet geheel onbelangrijk een ijssalon met het lekkerste handgemaakte ijs van de regio.

De locatie is een prima uitvalsbasis voor diverse berg/wandeltochten/mountainbike routes.
Mocht je naar een andere plaats of villa willen aan het Comomeer, dan kan je de bootdienst of snelboot nemen vanuit Gravedona om hierheen te gaan.
De kade met de bootafvaart en boulevard met vele barretjes is op 10 minuten loopafstand van de woning.
Een dagje Milaan of Bergamo? Dit kan je doen met de trein vanuit het naastgelegen plaatsje Colico in ongeveer 1,5 uur. Dit treinstation is ongeveer op 20 minuten rijafstand met de auto.
Vlakbij Colico ligt tevens het grote winkelcentrum Fuentes. Dit is leuk voor als het een keer regenachtig is.

In de natuur en toch dichtbij de meest populaire bezienswaardigheden rond het Comomeer, zoals Villa Carlotta, de gouden driehoek van het Comomeer Menaggio, Varenna, Belaggio en natuurlijk de spectaculaire bergen die het Comomeer en het huis omarmen.
Genieten van de schitterende Italiaanse stadjes, kleine strandjes, wandelen in de ongerepte natuur, eeuwenoude cultuur, prachtige statige villa’s en natuurlijk niet te vergeten het heerlijke Italiaanse eten.

Comomeer en omgeving